Un bărbat a salvat un pui de elefant folosind tehnici de resuscitare cardio-pulmonară (Video)

Un bărbat a salvat un pui de elefant folosind tehnici de resuscitare cardio-pulmonară (Video)

Un pui de elefant care a fost lovit de o motocicletă în timp ce traversa un drum din Thailanda a fost salvat de la moarte de un angajat al serviciilor de urgenţe medicale, aflat în afara programului de serviciu.

Mana Srivate a dezvăluit pentru agenţia de presă Reuters că a folosit de zeci de ori tehnicile de resuscitare cardio-pulmonară de-a lungul carierei sale profesionale, însă niciodată pe un elefant, conform BBC.

Într-o înregistrare video devenită virală pe internet, thailandezul poate fi văzut în timp ce încerca să salveze puiul de elefant, prăbuşit pe o parte în mijlocul unui drum, folosindu-şi ambele mâini pentru a realiza compresii toracice.

ADVERTISING

Puiul de elefant s-a ridicat în picioare după 10 minute.

Animalul încerca să traverseze un drum alături de un grup de alte pachiderme în provincia Chanthaburi din estul Thailandei în momentul în care a fost lovit de un motociclist.

În aceeaşi înregistrare video, Mana Srivate şi colegii lui au putut fi văzuţi în timp ce acordau tratament medical şi conducătorului motocicletei, care a supravieţuit acelui accident fără să sufere răni grave.

Mana Srivate, care lucrează pentru serviciile de urgenţe de 26 de ani, a dezvăluit că ajuns la locul producerii acelui accident duminică seară, în timp ce se afla în afara programului său de lucru.

ADVERTISING

După ce puiul de elefant s-a ridicat în picioare, el a fost transportat mai întâi într-un alt loc pentru a primi tratament mai amănunţit, iar în cele din urmă a fost readus la locul accidentului, în speranţa că se va reîntâlni cu mama lui. Puiul a scăpat de asemenea fără să sufere răni grave.

Turma de elefanţi a revenit în acel loc atunci când sunetele emise de puiul de elefant au fost auzite de mama lui, a adăugat Mana Srivate.

El a mai spus că elefantul a fost singura victimă pe care a reuşit să o readucă la viaţă prin tehnici de resuscitare cardio-pulmonară.

ADVERTISING
Baby elephant saved with CPR after road accident

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇