Un asteroid trece la noapte pe lângă Pâmant. Poate fi urmărit online

Un asteroid trece la noapte pe lângă Pâmant. Poate fi urmărit online

Nu este ceva neobișnuit ca asteroizii să treacă foarte aproape de Pământ, dar rar se întâmplă să avem șansa să urmărim online acest lucru.

Mai mult, uneori cercetătorii nici măcar nu știu despre aceste obiecte apropiate de Pământ până când nu trec de planeta noastră.

Însă de această dată astronomii au descoperit asteroidul 2020 SW vineri înainte de apropierea de Pământ, conform CBS News.

Asteroidul se va apropia cel mai mult de planeta noastră în noaptea de miercuri spre joi. Doritorii poți să asiste la acest lucru urmărind totul live online.

ADVERTISING

Dr. Paul W. Chodas, reprezentant al NASA, a declarat, marți, că asteroidul nu poate fi văzut cu ochiul liber, dar cei care au telescop ar putea să îl repereze.

"Se va deplasa destul de repede, iar doritorii ar trebui să știe exact unde să-l caute pentru a-l găsi", folosind o hartă stelară, a spus Chodas.

SW 2020 se va apropia destul de mult de Pământ, dar Chodas a spus că „nu sunt deloc riscuri” să ne ciocnim de el. Asteroidul se va întoarce în 2041, dar va fi mai departe de planeta noastră atunci.

ADVERTISING

Asteroidul are undeva intre 4,2 si 9,7 metri lungime.

Asteroid 2020 SW to give Earth close shave, about 13,000 miles away

Citește știrile zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇