”Potențial periculos” - Un asteroid de mărimea unui zgârie-nori va trece pe lângă noi cu de 26 de ori viteza sunetului

”Potențial periculos” - Un asteroid de mărimea unui zgârie-nori va trece pe lângă noi cu de 26 de ori viteza sunetului

Un asteroid pe care NASA l-a calificat ca fiind ”potențial periculos” se apropie de Pământ. Acesta va ajunge marți la cea mai mică distanță, una mică în termeni cosmici, dar suficient de mare ca să nu ne pună probleme.

De dimensiunea unui zgârie-nori, 2024 ON va fi cel mai aproape de noi marți, 17 septembrie. Distanța la care se va afla de planeta noastră este de 2,6 ori mai mare decât distanța dintre Pământ și Lună, scrie Live Science.

Cu un diametru estimat între 220 și 480 de metri, asteroidul va trece pe lângă Pământ cu viteza de 31,933 km/h, adică aproximativ 26 de ori mai mult decât viteza sunetului.

ADVERTISING

NASA consideră orice obiect spațial mare aflat la 7,5 milioane de km de planeta noastră drept „potențial periculos”. Această rocă gigantică se va afla la ”numai” un milion de kilometru depărtare de planeta noastră.

Agenția spațială americană urmărește locațiile și orbitele a aproximativ 28.000 de asteroizi cu sistemul de alertă pentru impact terestru ATLAS, o serie de patru telescoape care scanează cerul. NASA a anunțat că, cel puțin timp de 100 de ani, nimic nu ne pune în pericol planeta ... nu din exterior.

🌎 LIVE Asteroid 2024 ON Approaches Earth Countdown ☄️ NASA Eyes

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇