Cum arată spatele de aligator de pe Marte

Cum arată spatele de aligator de pe Marte

Ne putem imagina Marte în fel și chip, mai ales în lipsa prea multor informații. Însă roverul Curiosity a surprins recent pe Planeta Roșie un cadru cu adevărat ”extraterestru”, unul care să ne ajute să avem o imagine mai clară asupra acestei lumi stranii.

Terenul ciudat de pe Marte, surprins în imaginea de mai sus, a fost observat mai întâi de pe orbită, apoi roverul Curiosity a fost trimis să cerceteze mai de aproape. În imagine apare un teren numit „spate de aligator”. Lesne de înțeles de ce.

„Înainte de a ajunge pe frontonul Greenheugh, echipa a fost intrigată de textura păstrată pe suprafața sa, așa cum este identificată în imaginile orbitale”, a scris Lauren Edgar, într-o postare a misiunii NASA.

ADVERTISING

„Acum, că suntem aici, este destul de surprinzător să vedem cât de accidentat este, iar descrierea informală a acestui teren cu spate de aligator pare foarte potrivită!”, a continuat Edgar.

În prezent, Curiosity scanează terenul ciudat de pe Marte, pentru a-i înțelege compoziția, pentru ca, ulterior, oamenii de știință să încerce să determine modul în care acesta s-a format, arată IFL Science.

Craterul Gale, unde a fost surprinsă imaginea, a fost un lac străvechi și, pe măsură ce Curiosity urcă în vârful său, pe Muntele Sharp, va întâlni roci din ce în ce mai vechi, care oferă o imagine asupra felului în care arăta Marte cu miliarde de ani în urmă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇