Stea de mare cu pene, descoperită în adâncuri, în Antarctica. Una dintre cele mai ciudate creaturi!

Stea de mare cu pene, descoperită în adâncuri, în Antarctica. Una dintre cele mai ciudate creaturi!

Oamenii de știință au descoperit o creatură marină cu brațe asemănătoare unor tentacule, dar unele dintre ele acoperite cu pene.

Botezată Promachocrinus fragarius sau simplu ”Strawberry” (căpșună), dat fiind faptul că în vârful brațelor are niște formațiuni care aduc cu acest fruct, steaua de mare poate avea 10 sau 20 de brațe, după cum a explicat profesorul de biologie marină Greg Rouse, de la Universitatea din California, San Diego, unul dintre cercetătorii care au participat la studiu.

ADVERTISING

Vietatea face parte din specia Crinoidea, care include diverse specii precum stelele, castraveții și aricii de mare, scrie Business Insider. Aceasta poate ajunge la o lungime totală de până la 20 de centimetri, a mai spus omul de știință.

stea-mare-pene-antarctica

Oricât de ciudată ar fi vietatea – descoperită în cursul unor misiuni care s-au desfășurat în perioada 2008 – 2017 – este doar una dintre speciile de stele de mare cu pene descoperite în Antartica. Prima a fost Promachocrinus kerguelensis, iar de atunci oamenii de știință au tot găsit specii înrudite, la care diferă, în principal, numărul de brațe.

Feather Star Swims Along the Ocean Floor | The Secret Life of Animals

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇