O viețuitoare ciudată și plină de buline a fost găsită eșuată pe o plajă americană. Misterul a fost dezlegat

O viețuitoare ciudată și plină de buline a fost găsită eșuată pe o plajă americană. Misterul a fost dezlegat

O creatură albă, ciudată și acoperită cu buline a fost găsită eșuată pe o plajă din Carolina de Nord. Angajații de la rezervația naturală Cape Lookout National Seashore au ridicat surprinși din sprâncene, nefiind prea siguri cu ce aveau de-a face.

Au apelat la public pentru identificarea viețuitoarei, publicând o fotografie cu „grămada încâlcită” pe o rețea de socializare online. „Ar putea fi sacul cu ouă al unui calmar, însă nu suntem siguri”, au scris angajații Cape Lookout în descrierea imaginii, arată Live Science.

ADVERTISING

În scurt timp au fost contactați de doi biologi, care le-au confirmat bănuiala. „Grămada încâlcită” reprezintă, cel mai probabil, ouăle unui calamar din specia Lolliguncula brevis, au spus aceștia.

Reprezentanții speciei trăiesc în golfuri și estuare de-a lungul coastelor Atlanticului din America de Sud și de Nord, având dimensiuni reduse.

„Nu sunt vizați de pescuitul comercial, așa că există din abundență și sunt importanți pentru ecosistemele marine”, a precizat Ian Bartol, profesor la Departamentul de Științe Biologice de la Universitatea Old Dominion din Virginia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

După împerechere, femela depune de obicei 30 de ouă într-un sac transparent și gelatinos, care are în jur de 2,5 centimetri lungime. Apoi, femela așază sacul pe fundul mării, spre exemplu atașat de scoici, iar alte femele – încă nu se știe din ce motiv - îi urmează exemplul, atașând capsulele cu ouă în același loc. În cele din urmă, rezultă un astfel de „mop”.

În cazul creaturii eșuate, o analiză ADN va confirma dacă aceasta este sau nu un sac cu ouă.

Vezi și

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇