Specia care poate plonja în apă cu o viteză de 80 km/h fără să-și frângă gâtul (Video)

Specia care poate plonja în apă cu o viteză de 80 km/h fără să-și frângă gâtul (Video)

Efectuată greșit, plonjarea în apă poate aduce mari daune organismului. E dureroasă, cel puțin, și o știe oricine s-a aruncat în apă ”pe burtă”.

Oamenii de știință au descoperit că gâsca de mare, pe numele ei științific Morus bassanus, reușește să intre în apă, din zbor, inclusiv la viteze de puțin peste 80 de km/h, în deplină siguranță.

Crucială, în cazul ei, e poziția în care intră în apă, una aerodinamică. De menționat e faptul că aceasta poate ajunge la 11 metri adâncime în căutarea macroului preferat, după cum arată IFL Science.

ADVERTISING

Cum au ajuns aceste păsări la aceste perfomanțe, care pe alte animale le-ar ucide? Evoluția le-a adus în acest stadiu, totul fiind adaptat, începând cu anatomia craniului.

Vezi și A pus în grădină o hrănitoare pentru păsări și nici nu-și imagina ce succes va avea! Iata ce imagini uluitoare au fost surprinse

E adevărat, însă, că dacă ar depăși viteza cu care ar intra în apă, gâtul lor probabil s-ar frânge, spun oamenii de știință.

Slow Motion Gannets Underwater

Citește și A fost descoperită pasărea care este și mascul și femelă. Nu e hermafrodită, e pur și simplu împărțită în două!

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇