Șase noi specii de broaște în miniatură au fost descoperite în Mexic. Ce le face speciale

Șase noi specii de broaște în miniatură au fost descoperite în Mexic. Ce le face speciale

Oamenii de știință au descoperit șase noi specii de broscuțe de mărimea unei unghii în pădurile din Mexic, una dintre acestea câștigând titlul de cea mai mică broască din Mexic. În afară de mărimea lor, mai e un lucru care le face speciale.

Niciuna dintre specii nu depășește 15 mm la maturitate. Masculii adulți ai celei mai mici specii, Craugastor candelariensis, ajung doar până la 13 mm, scrie Live Science.

Ce le face însă cu adevărat speciale e faptul că, în loc să iasă din ouă ca mormoloci, ca majoritatea broaștelor, ele ies din ouă ca broaște miniaturale perfecte. Și sunt atât de mici încât se află chiar la baza lanțului trofic al pădurii, de aici și importanța lor pentru fauna locală.

ADVERTISING

„Având milioane de astfel de broaște care trăiesc în așternutul de frunze, credem că este probabil să aibă un rol extrem de important în ecosistem, ca sursă de hrană pentru orice altceva, de la șopârle la păsări răpitoare”, a spus Tom Jameson, de la University of Cambridge.

Noile specii au fost numite Craugastor bitonium, Craugastor candelariensis, Craugastor cueyatl, Craugastor polaclavus, Craugastor portilloensis și Craugastor rubinus.

Toate cele șase specii au fost catalogate ca „micro-endemice”, ceea ce înseamnă că pot avea habitatul într-o zonă extrem de mică, cum ar fi un vârf de deal dintr-o anumită parte a Mexicului. Acest lucru le face incredibil de vulnerabile.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇