O nouă specie descoperită arată ca o farfurie zburătoare (Video)

O nouă specie descoperită arată ca o farfurie zburătoare (Video)

În adâncurile din Monterey Bay, California, oamenii de știință au descoperit o nouă specie de meduză, care pare desprinsă din filmele SF. Fără nicio exagerare, arată ca o farfurie zburătoare de culoare roșiatică.

Specia a fost descoperită în filmările realizate de cercetătorii de la Monterey Bay Aquarium Research Institute (MBARI) în perioada dintre aprilie 2006 și iunie 2021. Abia acum oamenii de știință au realizat că printre speciile ce apăreau în imagini, la o adâncime de 1.000 – 4.000, era și o meduză necunoscută încă.

ADVERTISING

Aceasta, care măsoară în jur de 13 centimetri în diametru și poate avea între 26 și 39 de tentacule, a fost botezată Atolla reynoldsi, arată IFL Science.

Deși nu este mai lată decât o bancnotă de un dolar, A. reynoldsi pare să fie cea mai mare dintre speciile cunoscute de meduze Atolla, au transmis cercetătorii de la Monterey Bay Aquarium Research Institute (MBARI).

Cu toate acestea, meduza din cazul de față este specială pentru că, spre deosebire de restul speciilor cunoscute de meduze cu coroană, A. reynoldsi nu are un tentacul singular și alungit, așa cum au celelalte. De fapt, chiar asta le-a dat de gândit oamenilor de știință, care au concluzionat că au de-a face cu un tip distinct.

Remarkable new species of deep-sea crown jelly discovered in depths of Monterey Bay

„Aceste noi meduze remarcabile evidențiază cât de puține cunoaștem despre adâncurile mărilor. La fiecare cinci scufundări în adâncurile din Monterey Bay descoperim ceva nou”, a spus George Matsumoto, specialist la MBARI și autor principal al studiului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cercetătorii de la MBARI au identificat peste 225 de noi specii în ultimii 34 de ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇