A fost descoperită viețuitoarea cu cele mai multe picioare de pe Terra!

A fost descoperită viețuitoarea cu cele mai multe picioare de pe Terra!

Oamenii de știință au descoperit viețuitoarea cu cele mai multe picioare, nu mai puțin de 1.306, în condițiile în care până acum, recordul era de 750.

Este vorba despre un miliped care a fost găsit trăind la 60 de metri sub pământ, într-o gaură dintr-o regiune minieră în Australia de Vest, după cum arată CNN.

Nevertebratul nu are ochi, măsoară 9,5 centimetri în lungime și doar un milimetru lățime. Are 330 de segmente ale corpului, antene, o gură în formă de cioc și un cap conic.

„Este ca și cum ai fi tras un fir alb de 10 cm dintr-o cămașă (dar are 1.306 de picioare)”, a explicat Paul Marek, profesor la departamentul de entomologie de la Virginia Tech.

ADVERTISING

N-a fost simplu ca toate membrele să fie numărate, dar nu a fost o misiune imposibilă odată ce fiecare segment de 10 picioare a fost marcat cu culori într-o imagine de înaltă rezoluție a milipedului în Adobe Illustrator.

„Am numărat de trei ori și a durat aproximativ o oră”, a spus Marek, autorul studiului publicat în jurnalul Scientific Reports.

Este posibil ca Eumillipes persephone, așa cum a fost numit oficial milipedul recent descoperit, să fie înrudit pe departe cu deținătorul recordului anterior pentru cel mai mare număr de picioare. Specia de milipede din California, Illacme plenipes, are până la 750 de picioare și era deținătoarea recordului, până acum.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇