Până acum se credea că cea mai apropiată gaură neagră e la peste 1.500 de ani-lumină. Ce au descoperit acum oamenii de știință

Până acum se credea că cea mai apropiată gaură neagră e la peste 1.500 de ani-lumină. Ce au descoperit acum oamenii de știință

Cercetătorii au crezut până acum că cea mai apropiată gaură neagră se află la 1.560 de ani-lumină distanță de Pământ, însă un nou studiu sugerează că ar putea exista una mult mai aproape de atât.

Cercetarea indică posibile dovezi ale existenței unei găuri negre în cel mai apropiat grup de stele, numit clusterul Hyades, scrie Euronews.

Recentul studiu, publicat în revista Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, sugerează că o gaură neagră s-ar afla la o distanță de doar 150 de ani-lumină.

ADVERTISING

Oamenii de știință de la Universitatea din Padova din Italia și de la Universitatea din Barcelona din Spania au folosit simulări pentru a urmări mișcarea și evoluția tuturor stelelor din clusterul menționat. Rezultatele indică faptul că există găuri negre în cluster sau foarte aproape, ceea ce le-ar face cele mai apropiate găuri negre de sistemul nostru solar.

Cercetătorii cred că majoritatea găurilor negre se formează din rămășițele unor stele moarte.

Deoarece găurile negre nu pot fi observate direct cu tehnologia actuală, prezența lor este de obicei dedusă prin studierea efectului lor asupra altor materii din apropiere.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De exemplu, dacă o stea neagră sfâșie o stea care trece, acest proces va crea raze X care sunt lansate în spațiu pe care le putem detecta.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇