Oboseală sau tristețe în sezonul rece? Cât de mult ajută cafeaua

Oboseală sau tristețe în sezonul rece? Cât de mult ajută cafeaua

Cercetătorii au găsit o metodă pentru a combate stările depresive şi lipsa de chef de viaţă asociată începutului sezonului rece. Potrivit acestora, cafeaua ajută la o stare de spirit mai bună.

Circa o treime dintre adulţi se simt depresivi sau trişti pe măsură ce „ziua scade, noaptea creşte”. Şi anxietatea, scăderea capacităţii de concentrare şi lipsa motivaţiei pentru exerciţii fizice sunt probleme ale acestei perioade, spun o mare parte dintre participanţii la un studiu citat de către publicaţia Independent.

ADVERTISING

Lipsa de energie, lipsa poftei de mâncare, iritabilitea, lipsa interesului pentru diverse activităţi se numără printre „efectele” sezonului rece.

Prin urmare, consumul cafelei la fiecare patru ore îmbunătăţeşte starea de spirit şi adaptarea organismului la sezonul rece, arată studiul.

Consumul a 75 de miligrame de cafeină - echivalentul a unei ceşti de cafea - la fiecare câteva ore ajută la crearea unei stări bune şi menţinerea ei de-a lungul zilei.

70% din respondenţi s-au simţit fie mai energizaţi, mai concentraţi sau au avut o stare bună după ce au băut cafea de circa patru ori pe zi. Cercetarea a fost realizată pe 5.000 de adulţi din Marea Britanie, Italia, Finlanda, Germania şi Polonia.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇