Oamenii de știință au obținut cocaină dintr-o plantă de tutun

Oamenii de știință au obținut cocaină dintr-o plantă de tutun

Oamenii de știință din China susțin că, prin intermediul unor modificări genetice, au reușit să obțină cocaină din planta de tutun.

Cercetătorii de la Institutul de Botanică Kunming, din China, au modificat o genă de Nicotiana benthamiana, o rudă apropiată a plantei de tutun, pentru a obține cocaină.

Planta a produs 400 de nanograme de cocaină pe miligram de frunză uscată sau aproximativ a 25-a parte din randamentul unei plante de coca obișnuite, scrie New Scientist, care citează un raport publicat de Journal of the American Chemical Society.

ADVERTISING

Desigur, această inovație nu a fost dezvoltată pentru consumul recreațional. Cocaina are și unele utilizări medicale. Substanța este și anestezic, iar în 2020 chiar a fost autorizată de FDA pentru utilizare controlată într-un spray nazal.

Sigur că există îngrijorări că tehnologia ar putea să încapă pe mâinile celor care nu au nicio treabă cu medicina, dar specialiștii spun că este puțin probabil ca aceasta să ajungă curând la vreun cartel. Acest nou proces de hacking de gene nu este tocmai ieftin și nu este nici pe departe scalabil, spun ei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇