Oamenii de știință au descoperit un Super Pământ, care arde constant

Oamenii de știință au descoperit un Super Pământ, care arde constant

Oamenii de știință au anunțat descoperirea unei planete care nu seamănă cu nimic din Sistemul Solar, un ”Super-Pământ” care arde în mod constant.

Aflată la 50 de ani lumină distanță de noi, planeta 55 Cancri e sau Janssen orbitează atât de aproape de ”steaua sa asemănătoare Soarelui” încât ”temperaturile de suprafață sunt cu mult peste punctul de topire al mineralelor tipice care formează roci”.

În plus, se crede că partea de zi a planetei este acoperită de oceane de lavă, se arată într-un raport NASA, citat de Phys.org.

ADVERTISING

”Imaginați-vă dacă Pământul ar fi mult, mult mai aproape de Soare. Atât de aproape încât un an întreg să dureze doar câteva ore. Atât de aproape încât gravitația a blocat o emisferă în lumina zilei arzătoare permanentă și cealaltă în întuneric nesfârșit.

Atât de aproape încât oceanele să fiarbă, rocile să înceapă să se topească, iar norii să plouă cu lavă.” Nimic asemănător nu există în Sistemul nostru Solar, a transmis NASA.

Deocamdată puține se știu despre această lume stâncoasă, ca și Pământul. Oamenii de știință speră să descopere dacă planeta este ”blocată, cu o parte orientată în permanență spre stea” sau dacă se rotește într-un mod care ar crea zi și noapte.

ADVERTISING

Mai multe informații vor fi furnizate în doar câteva săptămâni de către telescopul James Webb.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇