Cum arată cel mai mare nufăr din lume: Are 3 metri! (Foto&Video)

Cum arată cel mai mare nufăr din lume: Are 3 metri! (Foto&Video)

Experţi de la Kew Gardens, o faimoasă grădină botanică din vestul Londrei, au descoperit o nouă specie de nufăr gigant, prima înregistrată de la mijlocul secolului al XIX-lea, chiar în grădina botanică.

Practic, planta, ale cărei frunze depășesc 3 metri, s-a aflat în tot acest timp în grădina botanică, dar oamenii de știință nu au știut că era vorba despre o specie nouă, crezând că e una dintre cele două specii de nufăr gigantic cunoscute.

Abia acum, experții britanici, în colaborare cu cei bolivieni, și-au dat seama că este vorba despre o nouă specie – și cea mai mare din câte au fost descoperite până acum, conform IFL Science.

nuferi-gigantici

Specia a fost numită ”Victoria boliviana”, iar florile acesteia, cu adevărat spectaculoase, îşi schimbă culoarea din alb în roz în timpul nopţii.

ADVERTISING

Seminţele speciei de nufăr au fost donate de grădina botanică din Santa Cruz de La Sierra şi de grădinile La Rinconada din Bolivia cu mulți ani în urmă, planta dezvoltându-se nestingherită la Londra în ultimii cel puțin 177 de ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇