O broască și un șarpe au provocat pagube de peste 16 miliarde de dolari!

O broască și un șarpe au provocat pagube de peste 16 miliarde de dolari!

Două specii invazive, un șarpe și o broască, au provocat pagube de peste 16 miliarde de dolari în numai 36 de ani, au calculat oamenii de știință. Sunt cele mai ”costisitoare” specii care trăiesc pe Terra, au decretat oamenii de știință.

Pe lângă daunele ecologice, cele două specii au distrus culturi agricole și a declanșat pene de curent costisitoare, scrie BBC.

Numai șarpele de copac maro, specie introdusă accidental în mai multe insule din Pacific, e responsabil pentru daune în valoare totală de 10,3 miliarde de dolari.

ADVERTISING

În Guam, unde reptila a fost introdusă accidental de marinarii americani în secolul trecut, reptila provoacă întreruperi în masă de curent și asta pentru că se târăște peste firele electrice și produce avarii. Peste două milioane de șerpi de copac maro trăiesc în micuța insulă din Pacific.

Când vine vorba despre cealaltă specie ce dă dureri de cap aproape la fel de mari, broasca taur americană, care poate crește până la 30 cm în lungime și poate cântări chiar și o jumătate de kilogram, autoritățile au fost nevoite să instaleze garduri anti-broaște în jurul locurilor cunoscute de reproducere.

ADVERTISING

Operațiunea a fost una extrem de costisitoare. Doar împrejmuirea a cinci iazuri i-a costat pe oficialii germani 270.000 de euro. În plus, broasca taur mănâncă aproape orice, inclusiv alte broaște din aceeași specie.

O altă specie, broasca coqui, produce neplăceri și mari pierderi bănești în cu totul alt fel: cântecul de împerechere extrem de puternic a dus la scăderea valorii proprietăților din zona în care trăiește.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇