Niște păsări carnivore de doi metri făceau legea în Antarctica, acum 50 de milioane de ani

Niște păsări carnivore de doi metri făceau legea în Antarctica, acum 50 de milioane de ani

Păsări gigantice, fără aripi, înalte de doi metri și cântărind circa 100 de kilograme făceau legea în Antarctica, în urmă cu 50 de milioane de ani, au anunțat oamenii de știință, care au găsit fragmente din scheletul acestora.

Numai ghearele găsite într-un depozit de sedimente din Eocen, pe Insula Seymour, din Antarctica, măsoară 8 centimetri, ceea ce spune multe despre dimensiunea lor.

De multă vreme lumea științifică era intrigată de lipsa prădătorilor de uscat din această zonă a lumii, pe atunci mult mai caldă. Iar acum se pare că veriga lipsă a fost găsită.

ADVERTISING

”Nu am găsit niciodată un carnivor mare. Până acum”, a declarat dr. Carolina Acosta Hospitaleche, cea care a făcut descoperirea, conform IFL Science.

Specia din care făceau păsările nu este cunoscută cu exactitate, dar acestea au fost botezate, pe bună dreptate, ”păsările terorii”.

Se crede că păsările fără aripi și putința de a zbura se hrăneau în principal cu vertebrate mici și medii, așa cum sunt marsupialele, dar și cu reprezentanții unui grup de animale, copitatele, care include azi porcii și căprioarele.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ghearele mari și ciocurile ascuțite ar fi fost arme de temut în acea perioadă. În orice caz, după cum se arată într-un studiu publicat de Palaeontologia Electronica, păsările "au îndeplinit rolul de prădători continentali de vârf", o descoperire care "schimbă fără echivoc înțelegerea noastră asupra dinamicii ecosistemelor antarctice timpurii din Eocen".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇