NASA a publicat noi imagini cu cel mai mare canion din Sistemul Solar

NASA a publicat noi imagini cu cel mai mare canion din Sistemul Solar

De 10 ori mai lung decât Marele Canion din SUA și de trei ori mai adânc, așa arată cel mai mare canion din Sistemul Solar. Iar recent NASA a publicat imagini noi, uimitor de detaliate, cu acest hău uriaș care se află pe Marte.

Cunoscut drept Valles Marineris, canionul brăzdează regiunea ecuatorială a Planetei Roșii pe o lungime de 4.000 de kilometri. Canionul este lat de 200 de kilometri și adânc de șapte.

Te-ar putea interesa și Astronomii tocmai au anunțat câte planete asemănătoare cu Pământul sunt în Calea Lactee

ADVERTISING

Fotografiile au fost realizate de o sondă care spionează Marte din 2006, cu o cameră de foarte mare rezoluție, arată Space. Pozele sunt de foarte bună calitate, în ciuda faptului că sunt realizate de la o distanţă de aproximativ 300 de kilometri.

cel-mai-mare-canion-sistemul-solar

Cât despre cum s-a născut acest canion, cercetătorii înclină să creadă că nu apa a modelat această formă gigantică de relief, cum s-a întâmplat cu Marele Canion de pe Pământ, ci o serie de erupții vulcanice extrem de puternice.

Vezi și Adevărul despre piscurile înzăpezite de pe Pluto. Seamănă perfect cu cele de pe Pământ, dar componența gheții e neașteptată, complet diferită

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇