Elon Musk recunoaște că mulți oameni vor muri încercând să-i împlinească visul de a ajunge pe Marte (Video)

Elon Musk recunoaște că mulți oameni vor muri încercând să-i împlinească visul de a ajunge pe Marte (Video)

Elon Musk, unul dintre cei mai entuziaști promotori ai unei misiuni umane pe Marte, a recunoscut senin că ”mai mulți oameni vor muri” pentru a-i împlini visul.

Într-un interviu cu fondatorul XPrize, Peter Diamandis, Musk a făcut comentariile râzând.

”Este o călătorie lungă, deloc confortabilă. E posibil să nu te întorci în viață. Dar nu obligăm pe nimeni să se ducă. E doar pe bază de voluntariat”, a spus el, citat de CNN.

Musk vorbește despre ambițiile sale interplanetare de două decenii. De aceea a și înființat SpaceX, în speranța că în cele din urmă va crea tehnologia necesară unei misiuni cu echipaj uman pe Marte.

ADVERTISING

Momentan, compania testează, fără succes, variante fără echipaj ale unei rachete denumită ”Nava Spațială”.

Musk a spus în trecut că speră ca în viitor să locuiască pe Marte, însă niciodată nu a dat de înțeles că el va fi parte din primele misiuni spre Planeta Roșie.

A spus însă că pentru primul drum echipa va fi formată pe modelul ”anunțului lui Shackleton pentru Antarctica”. El a făcut astfel referire la presupusul anunț pe care exploratorul britanic Ernest Shackleton l-a dat într-un ziar, în secolul 19, pentru a-și găsi echipa pentru prima misiune din istorie în Antarctica.

ADVERTISING

”Caut bărbați pentru o călătorie riscantă, salariu mic, frig năprasnic, luni întregi de întuneric, pericol constant, puțin probabil să vă întoarceți în viață, onoare și recunoaștere în caz de succes”, era anunțul, iar Shackleton a spus că a primit peste 5.000 de aplicații. Istoricii au contestat însă autenticitatea poveștii.

Anul trecut, când a început să își vândă din proprietăți, Musk a dezvăluit că o face pentru a avea bani să construiască un oraș pe Marte.

ADVERTISING

”Cred că este important ca omenirea să evolueze într-o civilizație spațială, o specie multiplanetară. Avem nevoie de resurse enorme pentru a construi un oraș pe Marte. Vreau să pot contribui cât mai mult și aș vrea să fie clar că vorbesc foarte serios”, spunea atunci Musk, adăugând că cel mai probabil oamenii vor ajunge pe Marte în 4-6 ani.

El credea că Soarele va face Pământul nelocuibil și avem nevoie ca specie să putem să călătorim în întregul sistem solar. Musk a mai avertizat că ”Marte nu va fi o stațiune pentru vacanțe de lux”.

Citește și alte știri despre Elon Musk:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇