Elon Musk recunoaște că din cauza grabei, unele mașini Tesla au "ceva probleme cu vopseaua"

Elon Musk recunoaște că din cauza grabei, unele mașini Tesla au "ceva probleme cu vopseaua"

Fondatorul Tesla, miliardarul Elon Musk, admite că ar putea exista probleme de calitate în anumite momente ale producției și chiar îi sfătuiește pe cumpărători când e cel mai bine să cumpere o mașină Tesla.

Într-un interviu acordat lui Sandu Munro, pe canalul de YouTube “Munro Live”, Elon Musk a fost de acord cu unele critici aduse automobilelor Tesla dând dovadă de o sinceritate debordantă, observă MarketWatch.

Elon Musk Interview: 1-on-1 with Sandy Munro

”Producția e un infern”

Musk a dat un răspuns fără menajamente când a fost întrebat despre problemele de calitate cu care se confruntă Tesla, caracterizând procesul de producție drept ”un infern” pentru el.

ADVERTISING

”Ne-a luat ceva să uniformizăm procesul de producție.

Prietenii mă întrebă: Când ar trebui să-mi iau o Tesla? Iar eu le răspund: Păi, fie o cumperi chiar la început, fie când producția ajunge la un nivel stabil.

În mijlocul procesului de producție, e foarte greu să și avansezi și să și controlezi fiecare detaliu cât de mic”, a spus el.

Magnatul recunoaște, spre exemplu, că mașinile produse în decembrie 2020 au avut ”ceva probleme cu vopseaua” și pune asta pe seama presiunii de a produce cât mai multe automobile înainte de sfârșitul anului.

ADVERTISING

”Unul dintre lucrurile care s-au întâmplat când grăbeam producția a fost că vopseaua nu apuca să se usuce suficient” a spus el.

”Așa se întâmplă dacă te grăbești…. te confrunți cu astfel de situații. Dacă le-am fi știut de dinainte, le-am fi rezolvat”.

Acest lucru ar putea fi îngrijorător pentru clienți, având în vedere că Tesla are în plan să deschidă noi fabrici în Texas și în Germania în următoarele luni, pentru a produce în masă modelul Cybertruck și Semi.

ADVERTISING

În 2018, când acțiunile Tesla nu și-au atins estimările, Munro a comparat Model 3 de la Tesla cu un Kia din anii '90.

”Nu pot să-mi imaginez cum au lansat așa ceva”, spunea jurnalistul. Ulterior, Munro a revenit cu aprecieri la adresa noilor versiuni ale Model 3.

În cadrul celui mai recent interviu, Musk s-a arătat de acord cu Munro. ”Am considerat critica ta foarte corectă”, a spus Musk.

De asemenea, Elon Musk a admis că scaunele primelor modele S erau îngrozitoare.

”Probabil cele mai proaste scaune de mașină pe care am stat vreodată”, a spus Musk, subliniind că le spunea ”ciuperci de piatră”.

Acest eșec însă l-a determinat să aleagă cu atenție noul design al scaunelor de la cele mai recente modele lansate, pe care Munro le-a și complimentat.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇