Mumiile unor copii, vechi de 1.000 de ani, au fost descoperite în Peru. Încă e vizibil părul (Video)

Mumiile unor copii, vechi de 1.000 de ani, au fost descoperite în Peru. Încă e vizibil părul (Video)

Arheologii din Peru au descoperit patru mumii ale unor copii, despre care se crede că ar avea o vechime de cel puţin 1.000 de ani. Corpurile sunt atât de bine conservate încât părul este încă la locul lui.

Descoperirea a fost făcută într-unul dintre cele mai vechi cartiere din capitala Lima, într-un loc despre care se crede că a fost cândva un spațiu ceremonial, arată Reuters.

Unele rămăşiţe au fost descoperite în partea inferioară a unei scări, pe un mic deal despre care se crede că a găzduit cândva un templu. Se pare că structura religioasă ar fi fost construită acum circa 3.500 de ani.

ADVERTISING

"Toată această zonă este o cameră ceremonială foarte importantă", a declarat arheologul Luis Takuda, parte din echipa care a făcut descoperirea.

"Oamenii care au trăit aici în perioada Ychsma încă îl considerau un spaţiu sacru şi, prin urmare, şi-au îngropat morţii aici", a mai spus acesta.

Cercetătorii cred că trupurile mumificate ale copiilor, găsite laolaltă cu rămăşiţele unui adult, provin din cultura Ychsma, care s-a dezvoltat pe coasta centrală din Peru, înainte de ascensiunea Imperiului incaș şi de răspândirea acestuia în regiunea andină.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În capitala peruană, unde locuiesc 10 milioane de oameni, sunt aproximativ 400 de ruine arheologice.

Peru archaeologists unearth 1,000-year-old mummies of children in Lima | Latest English News | WION

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇