Lucrau la a doua rută feroviară de mare viteză din Marea Britanie și iată ce au descoperit: ”Nu sunt prea multe moduri prin care poți sfârși așa”

Lucrau la a doua rută feroviară de mare viteză din Marea Britanie și iată ce au descoperit: ”Nu sunt prea multe moduri prin care poți sfârși așa”

Cei care lucrau la a doua rută feroviară de mare viteză din Buckinghamshire, Marea Britanie, lângă Wendover, la 25 de kilometri de Londra, au descoperit rămășițele unui bărbat mort în circumstanțe misterioase, încă din Epoca Fierului.

Acesta a fost găsit îngropat cu fața în jos și cu mâinile legate sub pelvis, arată Live Science. Nu departe de acesta, pe o rută folosită intens în trecut, au fost descoperite și alte artefacte, care oglindesc o perioadă de 4.000 de ani, din Neolitic până în Evul Mediu.

ADVERTISING

„Știam deja că Buckinghamshire este bogat în arheologie, dar descoperirea unui sit care arată activitate umană pe o perioadă de 4.000 de ani a fost o surpriză pentru noi.

Moartea bărbatului de la ferma Wellwick rămâne un mister pentru noi, dar nu există multe moduri în care poți ajunge într-un șanț, cu fața în jos și cu mâinile legate”, spune arheologul Rachel Wood.

”Nu există multe moduri de a sfârși așa”, adaugă acesta, dând de înțeles că a fost vorba despre o crimă sau o execuție. Urmează ca oasele să fie analizate și atunci se va cunoaște și cauza morții.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Tot pe traseul viitoarei rute feroviare a fost descoperit un monument circular cu diametrul de 65 de metri, cu stâlpi de lemn și cu caracteristici aliniate solstițiului de iarnă, similar cu Stonehenge din Wiltshire, precum și un schelet într-un sicriu căptușit cu plumb, în care probabil a fost îngropat cineva cu statut înalt.

„Structura ceremonială din lemn, sicriul cu plumb și misterul scheletului de la Ferma Wellwick ne ajută să înțelegem că oamenii au trăit, au muncit și au murit în această zonă cu mult înainte de a veni noi”, a adăugat Wood.

ADVERTISING

Pe ruta feroviară ce urmează a fi construită s-au descoperit nu mai puțin de 60 de situri arheologice.

Vezi și Misterul abandonului unuia dintre cele mai mari orașe mayașe pare că a fost descifrat. Ce au descoperit oamenii de știință


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇