Locul în care timpul pare cu 9% mai lent pentru majoritatea oamenilor

Locul în care timpul pare cu 9% mai lent pentru majoritatea oamenilor

Un studiu recent a identificat un loc în care timpul pare să treacă cu 9% mai încet și aproape oricine poate experimenta acest lucru.

Cercetătorii au confirmat că această percepție unică a timpului apare atunci când ne aflăm la sala de sport, mai exact în timp ce folosim o bicicletă de fitness.

Dacă și ție ți s-a întâmplat, iată, nu ești singurul! Știința îți dă dreptate!

În cadrul studiului, subiecții au pedalat la o bicicletă staționară și, la anumite intervale de timp, au fost puși să estimeze timpul. Cu toții participau la o ”cursă” de 4.000 de metri.

ADVERTISING

În mod surprinzător, mai toți au estimat o trecere a timpului mai rapidă cu circa 9% decât era aceasta în realitate, scrie Popular Mechanics.

Cu alte cuvinte, timpul chiar trece mai lent atunci când faci sport, concluzionează autorii studiului, specialiști în psihologie sportivă din Olanda și Marea Britanie, care încă nu pot explica fenomenul.

În mod interesant, în alte momente decât cele în care făceau sport, subiecții nu au avut nicio problemă în a estima perfect trecerea timpului. Nici chiar nivelul de efort depus nu a părut să fie relevant, neavând impact asupra percepției trecerii timpului, după cum se arată într-un raport publicat de revista Brain and Behavior.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇