În premieră, au fost găsite rămășițele unui dinozaur care stătea pe ouă!

În premieră, au fost găsite rămășițele unui dinozaur care stătea pe ouă!

E greu, dacă nu imposibil să ne imaginăm un dinozaur ca T. rex îngenunchind delicat, pentru a se așeza pe ouă. Cu toate acestea, o descoperire recentă arată că așa stăteau lucrurile în cazul unor dinozauri.

Mai mult, fosilele găsite sunt ale unui dinozaur care nu e înrudit cu păsările din ziua de azi, ci un oviraptor. După cum se arată într-un raport publicat de jurnalul Science Bulletin, citat de IFL Science, e vorba despre un dinozaur matur.

Citește și S-a descoperit cea mai mare viețuitoare care a mers pe Terra! Cântărea zeci de tone

ADVERTISING

Cât despre ouăle clocite de dinozaur, acestea se aflau în stadii diferite de evoluție, ceea ce înseamnă că nu ar fi urmat să eclozeze în același timp. Mai mult, așa ceva nu e deloc tipic dinozaurilor care cuibăreau, a explicat Shundong Bi, de la Universitatea din Pennsylvania.

Până acum se credea că un astfel de comportament, clocirea, nu era tipic dinozaurilor mari, celor neînrudiți cu păsările din ziua de azi. Această fosilă găsită în Ganzhou, China, schimbă, practic, tot ce se știa.

Cât despre eclozarea în momente diferite, acest lucru se întâlnește extrem de rar și la păsările din ziua de azi, a mai explicat omul de știință.

ADVERTISING

Vezi și S-a descoperit strămoșul dinozaurului. Nu e deloc așa cum își imaginau oamenii de știință!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇