Cum au reuşit japonezii să facă mâncarea fals sărată... cu bețișoare electrice (Video)

Cum au reuşit japonezii să facă mâncarea fals sărată... cu bețișoare electrice (Video)

Cercetătorii din Japonia au dezvoltat un set de bețe electrice despre care susțin că pot îmbunătăți gustul mâncării, făcând-o să pară mai sărată decât este în realitate.

Dispozitivul este atașat de un computer montat pe o brățară și se folosește de stimularea electrică imperceptibilă pentru corpul uman pentru a transmite ionii de sodiu din alimente către gura celui care mănâncă, după cum explică profesorul Homei Miyashita, de la Universitatea Meiji, relatează IFL Science.

Omul de știință se află și în spatele Lickable TV, invenție anunțată în urmă cu câteva luni. Ideea din spatele acestui dispozitiv este ca oamenii să poată gusta ceea ce văd pe ecran.

ADVERTISING

Revenind la cea mai recentă invenție a omului de știință, deja testată printr-un studiu, s-a demonstrat că bețișoarele pot ajuta oamenii să-și reducă consumul de sare. Acestea pot mări de aproximativ 1,5 ori salinitatea percepută a alimentelor, fără a fi nevoie ca în organism sarea să ajungă în cantitate atât de mare.

Pe lângă percepția mai puternică a sării, subiecții au raportat un gust mai plin, mai bogat, per total, o percepție îmbunătățită a gustului.

Dieta tradițională japoneză înclină spre arome destul de sărate. Spre exemplu, un adult din Japonia consumă în jur de 10 grame de sare pe zi, adică de două ori nivelul recomandat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Aportul ridicat de sodiu este legat, printre altele, de riscul crescut de accidente vascular cerebrale, hipertensiune arterială.

Japanese ‘electric’ chopsticks makes food seem more salty

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇