Șoarecii cu o dietă de tip fast-food devin din ce în ce mai proști

Șoarecii cu o dietă de tip fast-food devin din ce în ce mai proști
fast food efect creier
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Consumul de alimente de tip fast-food poate duce la deficiențe neurologice și cognitive mai târziu în viață, cel puțin în cazul rozătoarelor, arată un studiu recent realizat în SUA.

Oamenii de știință de la Universitatea din California de Sud, Los Angeles, au analizat rezultatele a zeci de studii desfășurate pe șoareci și au concluzionat că o dietă bogată în calorii și grăsimi (poreclită „dieta Occidentală” în comunitatea științifică) este asociată cu o memorie precară, anxietate crescută și alte probleme cognitive.

ADVERTISING

Citește și Acestea sunt vârstele la care alcoolul este cel mai nociv pentru creier

Cu alte cuvinte, o astfel de alimentație nu afectează doar metabolismul și greutatea, ci are efecte asupra stării de sănătate generală, inclusiv asupra celei a creierului, se arată într-un raport publicat de jurnalul Frontiers in Neuroscience și citat de Futurism.

Analiza a dezvăluit că șoarecii care au avut o ”dietă Occidentală” în timpul primelor etape ale vieții, care sunt mai importante pentru dezvoltare, sufereau de o anxietate accentuată, iar funcțiile memoriei erau precare, indiferent de cât de mult au luat în greutate.

ADVERTISING

Totodată, dieta a dus la apariția comportamentelor similare dependenței, șoarecii tânjind după alimentele bogate în grăsimi și zahăr. Mai mult, cercetătorii au observat la subiecți și tendința de izolare și de a nu mai socializa atât de mult.

Iar efectele s-au păstrat și în viața de adult, se mai arată în raport.

Te-ar putea interesa și Aceasta este vârsta la care ne pierdem pasiunea pentru viață - Studiu

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇