O dietă cu prea multe ouă vine la pachet cu un risc crescut de diabet

O dietă cu prea multe ouă vine la pachet cu un risc crescut de diabet

Persoanele care consumă cel puțin 50 de grame de ouă zilnic (un ou mic sau mediu) se confruntă cu un risc cu 60% mai mare de a îmbolnăvi de diabet, arată un studiu recent.

Cercetarea, realizată de Universitatea din Australia de Sud, în parteneriat cu Universitatea Medicală din China și Universitatea din Qatar, a scos în evidență clar acest risc, notează MedicalXpress.

Studiul, desfășurat între anii 1991-2009, este primul care evaluează efectele consumului de ouă la un eșantion mare de adulți chinezi. Cercetarea a scos la iveală faptul că riscul de a fi diagnosticate cu diabet, în urma consumului de ouă, este mai mare în rândul femeilor.

ADVERTISING

Citește și Coșmarurile vorbesc despre sănătatea cardiovasculară. Ce boli prevestesc

Dr. Ming Li, expert în epidemiologie și în sănătate publică, spune că frecvența incidenței diabetului este o preocupare în creștere, în special în China, unde schimbările aduse dietei tradiționale chineze afectează sănătatea.

„În ultimele decenii, China a trecut printr-o tranziție nutrițională substanțială, care a făcut ca mulți oameni să se îndepărteze de o dietă tradițională care conține cereale și legume, la o dietă mai procesată, care include cantități mai mari de carne, gustări și alimente procesate cu un aport caloric ridicat”, mai spune omul de știință.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Această schimbare de dietă nu afectează numai China, ci se întâlnește în multe țări de pe mapamond.

Vezi și Un nou pericol pentru cei care suferă de hipertensiune și diabet. În ce fel le este afectat creierul


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇