Fosilele unui nou tip de hominid arhaic schimbă întreaga poveste a evoluţiei speciei umane

Oamenii de știință israelieni au descoperit rămășițele unui hominid arhaic, despre care s-a concluzionat că aparține unui nou tip, Nesher Ramla Homo.

Acesta ar fi avut atât trăsături ce pot fi regăsite la neanderthalieni, cât și unele umane străvechi, relatează IFL Science.

A fost găsit craniul său fosilizat, o parte din mandibulă și câțiva dinți. În plus, în imediata vecinătate au fost descoperite oase de animale și unelte. Această specie necunoscută de Homo avea mandibulele și dinții asemănătoare cu omul de Neanderthal, dar și trăsături tipice lui Homo, mai ales când vine vorba despre craniu.

ADVERTISING

Ar fi trăit în Levant acum 400.000 de ani până acum 120.000 de ani, spun oamenii de știință de la Universitatea din Tel Aviv și cei de la Universitatea Ebraică din Ierusalim.

Se crede despre această populație că avea tehnologii avansate de a obține uneltele din piatră și că a interacționat cu populația locală Homo sapiens.

Mai mult, oamenii de știință cred că aceștia au fost strămoșii speciilor Homo, unii dintre membri migrând în Europa, unde au evoluat în neanderthalieni.

Citește și Arheologii au secvențiat cel mai vechi ADN de Neanderthal din Europa Centrală și de Est

ADVERTISING

Alții au plecat în Asia, unde au dat naștere populației Homo arhaice. În orice caz, se consideră că această specie e veriga căutată în lanțul evoluției strămoșilor noștri.

În plus, așa se explică și alte fosile neobișnuite găsite pe teritoriul Israelului, pe care oamenii de știință nu au știut să le catalogheze până acum.

Teoria acceptată era, până acum, că neanderthalienii au fost europeni, dar descoperirea fosilelor schimbă întreaga poveste, lansând ideea că aceștia ar fi plecat din Levant.

Vezi și Aceasta este cea mai veche peșteră locuită continuu de strămoșii noștri, descoperită până acum

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇