Descoperirea unui internaut în propria casă a devenit viral. Tu ce ai face dacă ai găsi așa ceva? (Video)

Descoperirea unui internaut în propria casă a devenit viral. Tu ce ai face dacă ai găsi așa ceva? (Video)

Un internaut din Japonia a postat pe platforma Reddit o înregistrare cu un centiped găsit în propria casă.

O imagine de coșmar pentru mulți dintre noi. Totuși, așa după cum avea să afle, prezența unei astfel de insecte nu e ceva rău. Cel puțin până într-un anumit punct.

Insecta în cauză, cu foarte multe seturi de picioare, este una ”de casă” (Scutigera coleoptrata), acesta fiind mediul în care adesea e găsită.

ID - Scutigera coleoptrata - The Deadly House Centipede!!!

Mulți sunt speriați de ea pentru că e foarte rapidă. E adevărat, dacă te gândești că trebuie să-și coordoneze 15 perechi de picioare și chiar și așa reușește să se deplaseze cu 40 de centimetri pe secundă, după cum arată IFL Science.

ADVERTISING

Totuși, asta înseamnă 1,45 kilometri pe oră, ceea ce e foarte puțin raportat la viteza pe care o putem avea noi. Dacă iei în calcul că un astfel de centiped poate ajunge de la antebraț în nas în două secunde, situația devine înfricoșătoare.

Citește și A fost descoperită o specie de gândac care merge cu susul în jos, sub suprafața apei (Video)

Vestea bună e că, probabil, nu reprezintă niciun pericol pentru noi. De fapt, ar trebui să vrei să ai măcar o astfel de insectă în casă, pentru că va mânca oricare alte insecte sălășuiesc în locuința ta, inclusiv păianjeni, gândaci, termite, acarieni din saltea și alte vietăți capabile să-ți dea coșmaruri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sunt veninoase, dar nu-și vor folosi decât foarte rar arma pe noi. Chiar și așa, nu am suferi decât de un ușor disconfort.

Dacă le vedem în casă, înseamnă că altceva ne-a infestat locuința. Iar dacă nu vedem organismele care ne-au invadat, asta e pentru că miriapodele și-au făcut treaba.

Însă dacă numărul miriapodelor e mare, atunci, da, ar trebui să-ți faci griji. Nu pentru ele, ci pentru celelalte insecte care ți-au infestat casa.

Totuși, ar trebui să te temi de miriapodele din specia Scolopendra subspinipes, care pot ajunge până la 38 de centimetri, al căror venin poate să necesite chiar tratament, nu doar antiinflamatoare.

ADVERTISING

A existat și un caz în care o tânără de 21 de ani a murit după ce a fost înțepată de acestea de 4 ori în 9 luni. Ultima înțepătură i-a declanșat o reacție alergică.

Vezi și A fost descoperit parazitul care se hrănește cu limba peștilor și apoi îi ia locul. Gazda poate trăi așa și ani buni


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇