De la anul vor bate iar clopotele la Big Ben. Restaurarea a durat ani de zile și a costat zeci de milioane de lire

De la anul vor bate iar clopotele la Big Ben. Restaurarea a durat ani de zile și a costat zeci de milioane de lire

Restaurarea emblematicului Big Ben din Londra va fi finalizată anul viitor, a informat marți parlamentul britanic.

Denumit oficial Elizabeth Tower, acesta este cunoscut sub numele de Big Ben, după porecla dată clopotului său principal.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Lucrările la celebrul turn londonez şi la orologiul său (Great Clock), urmează să se încheie în al doilea trimestru al anului 2022, potrivit DPA

În timpul verii, se aşteaptă să fie reinstalat mecanismul orologiului, în timp ce clopotele vor reveni la începutul anului viitor.

Ultima dată acestea au bătut pe 31 decembrie 2020, când Marea Britanie a părăsit piaţa unică a Uniunii Europene, însă oficial momentul a marcat începutul unui nou an.

Ani de lucrări și milioane de lire sterline

Turnul şi orologiul său au început să fie restaurate în 2017 după o pauză de 32 de ani.

Costul iniţial al lucrărilor fusese estimat la 61,1 milioane de lire sterline (84,73 milioane de dolari), însă aceasta a crescut la 79,7 de milioane de lire sterline după ce s-au descoperit distrugeri provocate de o bombă din Al Doilea Război Mondial şi de azbest.

Coronavirusul a întârziat lucrările şi a adăugat încă 9 milioane de lire sterline la costurile pentru renovarea acestei structuri vechi de 178 de ani.

Cu toate acestea, vizitatorii vor avea ocazia să vadă Westminster Abbey fără schele încă din toamna lui 2021.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!