"Cel mai murdar om din lume" a murit la câteva luni după ce s-a spălat

"Cel mai murdar om din lume" a murit la câteva luni după ce s-a spălat

Un pustnic iranian, considerat „cel mai murdar om din lume” pentru că nu a făcut duș timp de mai bine de jumătate de secol, a murit la vârsta de 94 de ani, la câteva luni după ce s-a spălat pentru prima dată.

Agenția de presă Irna a anunțat că „Amou Haji”, o poreclă simpatică pentru o persoană în vârstă, a murit duminică în satul Dejgah din provincia sudică Fars, notează The Guardian.

Conform presei locale, Haji nu s-a mai spălat cu apă sau săpun de mai bine de 60 de ani. Sătenii au spus că acesta a avut parte de "eșecuri emoționale în tinerețe" care l-au determinat să refuze să se spele.

În 2014, Tehran Times a relatat că Haji ar fi mâncat animale omorâte pe șosea, ar fi fumat pipă umplută cu excremente de animale și credea că igiena l-ar fi îmbolnăvit. Fotografii îl arătau cum fuma mai multe țigări deodată.

ADVERTISING

În urmă cu câteva luni, sătenii l-au convins, însă, să se spele, a relatat Irna.

După moartea lui Haji, recordul neoficial i-ar putea reveni unui indian care, de asemenea, nu s-a spălat în cea mai mare parte a vieții sale.

În 2009, conform Hindustan Times, Kailash "Kalau" Singh, dintr-un sat din afara orașului sfânt Varanasi, nu s-a spălat de peste 30 de ani, în încercarea de a contribui la rezolvarea "tuturor problemelor cu care se confruntă națiunea".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El ar fi respins apa în favoarea a ceea ce el a numit o "baie de foc". "În fiecare seară, când sătenii se adună, Kalau … aprinde un foc de tabără, fumează marijuana și stă în picioare pe un picior, rugându-se către Zeul Shiva", se arată în ziar.

"Este ca și cum ai folosi apa pentru a face o baie. Baia de foc ajută la uciderea tuturor germenilor și infecțiilor din corp", ar fi spus Singh.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇