Cel mai mare pește-fierăstrău documentat vreodată a fost găsit pe o plajă din Florida

Cel mai mare pește-fierăstrău documentat vreodată a fost găsit pe o plajă din Florida

Cel mai mare pește-fierăstrău cu dinți mici (Pristis pectinata) măsurat vreodată de oamenii de știință a fost găsit mort pe o plajă din arhipelagul Florida Keys.

Peștele avea o lungime de 4,9 metri și era o femelă matură, pentru că în tractul său reproductiv au fost găsite ovule de mărimea unor mingi de softball. Cercetătorii studiază acum carcasa, pentru a-i stabili vârsta și pentru a afla mai multe despre trecutul său.

„Deși este trist atunci când un animal mare moare, din punct de vedere științific, am fost siguri că avem ce învăța”, a declarat Gregg Poulakis, biolog la Comisia de Conservare a Peștilor și Faunei din Florida.

ADVERTISING

De fapt, în urmă cu o saptămână, doi pești-fierăstrău au fost găsiți eșuați în Florida Keys, printre care și această femelă. Peștii au fost găsiți destul de departe unul de celălalt, astfel încât aparițiile lor sunt cel mai probabil o coincidență.

Cei doi pești nu aveau leziuni sau alte indicii care să sugereze modul în care au murit, scrie Live Science.

Citește și Animalul cu cele mai mari urechi, raportat la mărimea corpului

Peștii-fierăstrău, despre care se știu destul de puține lucruri, se află pe lista speciilor pe cale de dispariție. Printre ciudățeniile acestor pești se află și aceea că nasc pui vii, care măsoară în jur de 0,7 metri în lungime.

ADVERTISING

Vezi și A fost creat, din greșeală, peștele hibrid ”imposibil”


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇