Câinii sunt folosiți în tot mai multe țări pentru depistarea Covid: Sunt mai eficienți chiar decât unele teste de laborator!

Câinii sunt folosiți în tot mai multe țări pentru depistarea Covid: Sunt mai eficienți chiar decât unele teste de laborator!

Câinii sunt folosiți în tot mai multe locuri din lume pentru a detecta pacienții infectați cu Covid 19.

Dacă toamna trecută francezii anunțau că antrenează patrupede în acest scop, acum și americanii susțin că soluția dă roade.

Finlandezii au anunțat încă din septembrie 2020 să au apelat la ajutorul câinilor pentru a depista călătorii infectați cu SARS-CoV-2 de pe aeroportul din Helsinki.

COVID-sniffing dogs used at Helsinki airport

În octombrie 2020, cotidianul Le Figaro scria despre echipa profesorului Dominique Grandjean, care antrena câini să depisteze pacienții infectați cu Covid 19.

ADVERTISING

De fapt, patrupedele erau antrenate să identifice mirosul emanat de glandele sudoripare ale pacienților cu Covid 19.

Dominique Grandjean susținea că metoda are o eficiență de peste 90% și că poate fi folosită complementar testării serologice a pacienților.

Și americanii au descoperit că pot depista Covid 19 cu ajutorul câinilor.

CBS News transmite că deja cercetătorii de la Florida International University au antrenat patrupede pentru a depista boala.

FIU Training Dogs to Detect COVID-19

Cum s-a procedat? S-au folosit, printre altele, cearșafuri utilizate anterior de pacienții infectați (dar pe care virusul a fost inactivat, astfel încât trainigul câinilor să se desfășoare în siguranță).

ADVERTISING

Astfel, câinii au învățat să recunoască mirosul emanat de bolnavii de Covid 19.

Kenneth Furton, vicepreședinte la Florida International University, susține – ca și profesorul francez Dominique Grandjean - că patrupedele depistează cu o eficiență de peste 90% prezența Covid 19.

”Sunt mai eficienți chiar decât unele teste de laborator pe care le facem”, este de părere Kenneth Furton.

Acesta spune că un câine deja dresat poate învăța în numai câteva săptămâni să detecteze prezența Covid 19. Alții au nevoie de câteva luni pentru a învăța.

ADVERTISING

Iar antrenamentul seamănă destul de mult cu cel al câinilor pregătiți să depisteze droguri.

Nu conteaza rasa câinelui, dar e important să fie cât mai energic.

Citește și:

Află mai multe din rubrica Totul despre vaccinare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇