Au vrut să salveze diavolul tasmanian, dar au provocat o adevărată catastrofă ecologică

Au vrut să salveze diavolul tasmanian, dar au provocat o adevărată catastrofă ecologică

Dorința de a salva diavolii tasmanieni a dus la o catastrofă în ecosistemul unei insule australiene.

Insula Maria, un petec de 116 kilometri pătrați aflat la est de Tasmania, era în urmă cu un deceniu casă pentru 3.000 de perechi de pinguini. Însă în 2012 au fost duși pe insulă 28 de diavoli tasmanieni, cercetătorii dorind să asigure continuitatea speciei într-un mediu izolat.

Se dorea ferirea de pericolele cu care se confruntau atunci diavolii tasmanieni, mai ales o tumoră facială ce se răspândea rapid printre animale.

ADVERTISING

De atunci populația de pinguini a început să scadă iar recent cei de la BirdLife au anunțat că nu mai există pinguini pe insulă, potrivit The Guardian. În schimb, în 2016, populația de diavoli tasmanieni crescuse deja de aproape patru ori.

”De câte ori omul a introdus intenționat sau din greșeală mamifere pe insule oceanice, rezultatul a fost același - o catastrofă pentru una sau mai multe specii de păsări. Este devastatoare dispariția a 3.000 de perechi de pinguini de pe o insulă care este declarată și rezervație naturală”, a spus dr. Eric Woehler, de la BirdLife Tasmania.

ADVERTISING

Cercetări făcute în ultimul timp arată că nu doar pinguinii au avut de suferit. Diavolii tasmanieni au masacrat și coloniile dintr-o specie de pescăruși și au dus la schimbarea comportamentului gâștelor. Astfel, dacă de obicei gâștele își fac cuib la sol, acum au fost observate urcându-l în copaci.

Guvernul din Tasmania a spus că programul de salvare a diavolului tasmanian e monitorizat atent și evaluat constant, fără a face precizări despre cele descoperite de BirdLife.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇