Au pescuit o pisică de mare de 4 metri şi 180 de kilograme

Au pescuit o pisică de mare de 4 metri şi 180 de kilograme

Pescarii din Cambodgia au capturat în fluviul Mekong o pisică de mare uriașă, cu o lungime de 4 metri şi cântărind 180 de kilograme.

Pisica de mare de apă dulce, ameninţată de pescuitul excesiv, poluare şi pierderea habitatului, este o specie protejată.

Peştele a fost eliberat înapoi în apă, după ce a fost măsurat şi cântărit de oameni de ştiinţă în cadrul proiectului "Wonders of the Mekong", prezenţi la faţa locului, informează AFP.

Exemplarul a fost capturat accidental săptămâna trecută în provincia Stung Treng (nord) în momentul când a înghiţit un peşte mai mic care muşcase cârligul pescarilor.

A Whipray Rescue Mission*English Below*បេសកកម្មជួយសង្គ្រោះត្រីបបែលយក្សទឹកសាបកាលពីពេលថ្មីៗនេះ...

Publicată de Wonders of the Mekong pe Duminică, 8 mai 2022

Mekong, cel mai lung fluviu din Asia (4.350 de kilometri), adăposteşte cea mai importantă biodiversitate acvatică din lume după Amazon, fiind habitatul a peste 1.000 de specii de peşte.

Printre acestea, se numără şi exemplare gigantice precum pisica de mare gigantică sau mreana gigantică, care poate ajunge la trei metri şi cântări până la 300 de kilograme.

Fluviul, care atinge pe alocuri o adâncime de 80 de metri, ar putea adăposti varietăţi de dimensiuni şi mai mari, potrivit oamenilor de ştiinţă. Mekong abundă în "ecosisteme invizibile şi ascunse", a precizat într-un comunicat Zeb Hogan, biolog american de la Universitatea din Nevada şi director al proiectului "Wonders of Mekong", finanţat de Statele Unite.

Vital pentru supravieţuirea a milioane de persoane din Asia de Sud-Est, fluviul Mekong şi fauna sa sunt ameninţate de zecile de baraje construite în China, Laos şi Cambodgia pe fluviu şi afluenţii săi.

Poluarea este o altă sursă de îngrijorare. Deşeuri plastice au fost reperate chiar şi în zonele cele mai adânci ale fluviului, precum şi "plase fantomă", pierdute sau abandonate de pescari, în care peştii pot fi prinşi în capcană.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇