Arabia Saudită construiește un oraș „în linie dreaptă”, fără „mașini, străzi și emisii de carbon”

Arabia Saudită construiește un oraș „în linie dreaptă”, fără „mașini, străzi și emisii de carbon”

Arabia Saudită va construi un oraș ecologic, numit „Linia” (The Line), „fără mașini, fără străzi și fără emisii de carbon”.

Așa cum sugerează și numele, va fi construit în linie dreaptă, dar va acoperi aproximativ 170 de kilometri în lungime.

Totuși, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, a anunțat că totul va fi „la cinci minute de mers de locuință”, arată Futurism. Prințul moștenitor a mai spus că traversarea orașului va dura doar 20 de minute.

Situat în nord-vestul Arabiei Saudite, într-o regiune numită NEOM, o zonă de afaceri bazată pe energie verde ce urmează a fi construită, orașul va fi casă pentru un milion de locuitori.

ADVERTISING

Transportul va fi realizat prin The Spline, un mod de transport foarte avansat, care va conecta modulele individuale din orașe. Transportul public va fi extrem de rapid și activat prin inteligență artificială, a mai spus prințul.

„De-a lungul istoriei, orașele au fost construite pentru a proteja cetățenii. După revoluția industrială, orașele au favorizat mașinăriile, mașinile și fabricile în detrimentul oamenilor”, a explicat bin Salman.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, în orașele cele mai avansate ale lumii, oamenii „își petrec ani întregi din viață făcând naveta”, subliniind că până în 2050 tendința se va dubla.

De asemenea, din cauza acelor navete chinuitoare, din ce în ce mai mulți oameni vor muri din cauza poluării, așa motivând necesitatea unor astfel de orașe.

Launch Announcement of THE LINE. #THELINE

Vezi și 13% dintre decesele din UE sunt legate de poluare. 1 din 5 români moare din cauza poluării

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇