Acestea sunt primele animale care au hibernat! Când a apărut această adaptare

Un studiu recent, efectuat la Harvard, indică faptul că hibernarea este o activitate pe care animalele au practicat-o de sute de milioane de ani. 250 de milioane de ani, cel puțin.

Se crede că mamiferele din genul Lystrosaurus, de talia unor porci din ziua de azi, hibernau într-un mod asemănător unor animale din prezent, precum liliecii sau urșii, arată Science Alert.

Vezi și Primul amfibian despre care s-a dovedit că trăiește în harem

Identificarea unor semne de schimbări ale metabolismului în cazul fosilelor este aproape imposibilă în condiții normale. Nu însă și în cazul acestei specii. Mărturie stă o pereche de colți care au crescut continuu în timpul vieții, lăsând în urmă o „înregistrare” a activității metabolice, asemănătoare inelelor copacilor.

ADVERTISING

Marcajele din colți se potrivesc cu depunerile similare din dinții animalelor din zilele noastre, care hibernează în anumite perioade din timpul anului.

Poate ți-ar plăcea și A fost creat, din greșeală, peștele hibrid ”imposibil”

Este foarte posibil ca Lystrosaurus, un animal cu patru picioare, să nu fi fost singurul care hiberna în acea perioadă. Și unii dintre dinozaurii care au apărut ulterior s-ar putea să fi avut un comportament similar.

Problema este că majoritatea speciilor vremii nu au avut creștere continuă sau chiar dinți care să ajute la determinarea acestui fapt.

ADVERTISING

Citește și Rămășițele unei pisici care a trăit acum 1.000 de ani spun o întreagă poveste


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇