Acest dinozaur abia descoperit l-ar fi îngrozit și pe Tyrannosaurus rex

Acest dinozaur abia descoperit l-ar fi îngrozit și pe Tyrannosaurus rex

Fără îndoială Tyrannosaurus rex e cel mai cunoscut prădător dintre dinozauri. A existat însă o specie care l-ar fi pus și pe acesta în umbră.

Un nou studiu, care a pornit de la o singură fosilă, mică și aceea, arată că a existat o specie de dinozaur de dimensiuni greu de imaginat și cu niște dinți care ar fi intimidat până și rechinii.

Pornind de la rămășițele unei mandibule găsite în deșertul Kyzylkum, din Uzbekistan, oamenii de știință au recreat exemplarul, calculând că acesta ar fi avut 7,5 – 8 metri lungime și ar fi cântărit o tonă. Acesta nu a fost însă contemporan cu Tyrannosaurus rex, ci cu strămoșii acestuia, mai puțin impunători la cei 3 – 4 metri lungime, relatează IFL Science, care citează un raport publicat de jurnalul Royal Society Open Science.

ADVERTISING

Citește și Acestea sunt primele animale care au hibernat! Când a apărut această adaptare

Specia, specifică Cretacicului târziu, a fost numită Ulughbegsaurus uzbekistanensis de către oamenii de știință de la Universitatea Tsukuba, cei care au făcut descoperirea și, judecând după dinți, era cel mai probabil carnivoră și în vârful lanțului trofic.

Vezi și A fost descoperită cea mai detaliată fosilă de pterozaur din lume

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇