A fost inventat fontul politicos, care potolește tendințele agresive (Video) Iată cum funcționează

Internetul abundă în limbaj (puțin spus) ostil. Sub anonimat, oamenii emit adesea amenințări și insulte pe care în viața reală nu s-ar simți confortabil să le emită. Iar asta poate avea adesea ca urmare depresia și chiar sinuciderea victimelor.

De aceea, compania de software finlandeză tietoEVRY a creat un instrument cu ajutorul căruia speră că va mai potoli din aceste tendințe: Fontul politicos.

Cunoscut ca The Polite Type, acesta nu mizează pe forma literelor, deși creatorii speră ca utilizatorii să le aprecieze și pe acestea. ”Fontul”, în realitate un soft, funcționează transformând mesajele abuzive în unele mai delicate, care să nu creeze disconfort celui ce citește mesajul, arată IFL Science.

ADVERTISING

De exemplu, folosind acest font, celui care scrie i se va sugera ca în loc de ”te urăsc” să folosească sintagma ”nu sunt de acord cu tine”. Softul e mai cu seamă atent când vine vorba de rasism sau sexism. Când nu găsește alternative, pur și simplu, va blura cuvintele.

Sigur, cine e hotărât să insulte va găsi o cale. Fontul are limitările sale. Totuși, îi poate ajuta pe cei care scriu să-și potolească primele impulsuri, ca și cum ar număra până la 10. Uneori, e de ajuns să vezi o altă cale pentru a evita conflictul, spun creatorii fontului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
The Polite Type - An initiative against online bullying

Poate ți se pare interesant și Un papagal a depășit studenții de la Harvard într-un joc clasic de memorie (Video)

Citește și alte știri din categoria Magazin și știință:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇