A divorțat pentru că soția îi dădea doar tăiței la micul dejun, prânz și cină

A divorțat pentru că soția îi dădea doar tăiței la micul dejun, prânz și cină

Judecătorul care s-a ocupat de caz l-a numit „cazul Maggi”, după o cunoscută marcă de tăiței instant.

Judecătorul Raghunath a povestit că lucra la tribunalul din Ballari, în districtul omonim Bellary, un oraș din statul Karnataka, când a primit „cazul Maggi”. El nu a divulgat numele celor doi soți sau data procesului, dar a spus că femeia cumpăra pachete de tăiței instant Maggi și îi servea soțului ei acest produs în fiecare zi, la micul dejun, prânz și cină, relatează Insider.

Cuplul a divorțat prin acordul comun al soților. Potrivit Actului special al căsătoriei, intrat în vigoare în 1954, acest tip de divorț impune ca soții să trăiască despărțiți timp de un an și să accepte desfacerea căsătoriei.

ADVERTISING

Un studiu realizat în 2018 de International Journal of Management, Technology and Social Sciences a arătat că India a înregistrat în acel an o rată de divorțuri de 11%. În același an, Statele Unite au avut o rată de 50%, conform aceluiași studiu.

Chiar dacă rata divorțurilor rămâne redusă în India, Raghunath spune că aceasta a crescut în ultimii ani: "Cazurile de divorț se înmulțesc în ultimii ani", a spus el pentru New Indian Express. "Cuplurile trebuie să stea împreună cel puțin un an înainte de a cere divorțul. Dacă nu era această lege, am fi avut cereri de divorț trimise direct de la petrecerile de nuntă", a explicat el.

ADVERTISING

Judecătorul a adăugat că divorțurile sunt mai numeroase în orașe decât în mediul rural: "În zonele rurale, consiliul sătesc intervine și rezolvă problemele. Femeile nu au independență și teama de societate și de sentimentele familiei le obligă să suporte situația. Dar în orașe femeile sunt educate și independente financiar."

Shubhada Maitra, profesoară la Tata Institute of Social Sciences in Mumbai, a declarat anul trecut pentru Hindustan Times că așteptările tot mai mari reprezintă unul dintre motivele pentru care divorțurile se înmulțesc în India. Femeile devin tot mai interesate de carieră, iar mulți bărbați consideră în continuare că ele trebuie să-și îndeplinească rolurile tradiționale, a explicat ea.

ADVERTISING

"Femeile duc greul de două ori, muncind ca angajate și făcând şi treburile casnice", a spus Maitra.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇