Elon Musk a bătut palma cu Google, care va folosi rețeaua Starlink în serviciile de cloud

Elon Musk a bătut palma cu Google, care va folosi rețeaua Starlink în serviciile de cloud

Google a anunțat, joi, un acord cu SpaceX, compania deținută de Elon Musk, pentru a folosi rețeaua de sateliți Starlink în cadrul serviciilor de cloud ale Google.

Mai exact, SpaceX va monta terminale pentru serviciul Starlink în cadrul centrelor de date din întreaga lume ale Google, iar Google va folosi rețeaua Starlink pentru clienții de enterprise ai serviciilor sale de cloud.

Funcțiile Starlink-Google Cloud, care includ livrarea sigură de Internet în zone izolate, vor fi disponibile clienților până la sfârșitul anului 2021. Vestea vine de la Google, scrie The Verge.

ADVERTISING

La rândul său, SpaceX va instala primul terminal Starlink în centrul de date Google din New Albany, Ohio. Un purtător de cuvânt al companiei lui Musk a precizat că mai multe detalii despre acest parteneriat vor fi făcute publice în următoarele luni.

Oricum, această înțelegere este una destul de așteptată, având în vedere că, în 2015, Elon Musk a investit 900 de milioane de dolari în compania spațială pentru a acoperi o serie de noi tehnologii, inclusiv acești sateliți Starlink pentru Internet de mare viteză.

ADVERTISING

Până în prezent, SpaceX a lansat 1.625 de sateliți Starlink, cu aproximativ 1.550 în prezent pe orbită.

Un program beta al Starlink care a început anul trecut are cel puțin 10.000 de utilizatori în SUA, Canada și câteva țări europene.

Vezi și:

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇