Rețeaua de internet din satelit a Starlink se va extinde și în Europa, anunță Elon Musk

Rețeaua de internet din satelit a Starlink se va extinde și în Europa, anunță Elon Musk

Elon Musk, CEO-ul SpaceX, anunță că acoperirea rețelei de internet din satelit a Starlink se va extinde și în Europa, cel mai probabil în luna februarie 2021.

El a scris, pe Twitter, că în această săptămână vor fi trimise mii de invitații pentru testarea rețelei în SUA.

Serviciul Starlink transmite internet către Pământ dintr-o rețea de 900 de sateliți. Versiunea beta pentru public a fost lansată pe 26 octombrie, iar unii utilizatori raportează deja viteze de peste 160 megabiți pe secundă (Mbps).

ADVERTISING

SpaceX a început să testeze serviciul în nordul SUA și sudul Canadei, unde are o acoperire mai bună prin satelit.

Un internaut l-a întrebat pe Musk când ajunge acest serviciu în Europa.

Șeful SpaceX a răspuns că imediat cum primește compania aprobare de la țările din Europa. El a estimat că asta înseamnă în ”februarie sau martie”.

"Acest lucru este necesar pentru fiecare țară în mod individual, deoarece nu există un sistem de aprobare la nivelul UE. Probabil vom începe să primim aprobări finale (sunt mai mulți pași) în februarie/ martie", a replicat el.

ADVERTISING

India se poate aștepta la o conexiune abia la mijlocul lui 2021, ”de îndată ce vom obține aprobarea de reglementare”, a răspuns Musk unui alt utilizator.

Compania nu a precizat câți oameni au acces la beta, dar în iunie aproape 700.000 de persoane din SUA se bucurau de această conexiune, conform CNBC.

Citește și alte știri din IT:

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇