Salvamont Brașov a început să folosească Starlink

Salvamont Brașov a început să folosească Starlink

Serviciul Public Județean Salvamont Brașov a început să folosească Starlink, serviciul de internet dezvoltat de Elon Musk.

”Serviciul Public Județean Salvamont Brașov, serviciu aflat în subordonarea Consiliului Județean Brașov, va utiliza de astăzi un echipament modern de conectare la internet care include un receptor de satelit, un router și un modem.

Echipamentul a fost achiziționat cu sprijinul ASV România și le va permite salvatorilor montani să aibă acces la servicii de internet și VoIP în zonele rurale, montane sau îndepărtate, zone unde accesul la internet este limitat sau inexistent”, a scris pe Facebook Salvamont Brașov.

ADVERTISING

Echipamentul va facilita comunicarea cu dispeceratul și centrul de comandă din Brașov, iar echipele de salvare vor putea folosi rețeaua de sateliți Starlink pentru a transmite date și imagini din teren.

Starlink reprezintă o rețea de sateliți de comunicații, dezvoltată de compania SpaceX și care are ca scop furnizarea de conexiune la Internet de înaltă viteză în orice colț al lumii. Fiecare satelit din rețea este echipat cu un sistem de comunicații avansat, care permite conectarea la internet prin intermediul unor antene speciale instalate la utilizatori.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Serviciul se bazează pe o rețea de sateliți care orbitează Pământul la o altitudine relativ mică, de aproximativ 550 km.

În prezent, există peste 1.500 de sateliți Starlink în orbită, iar compania SpaceX are planuri de a lansa încă mii de sateliți în viitorul apropiat.

Serviciul Public Județean Salvamont Brașov, serviciu aflat în subordonarea Consiliului Județean Brașov, va utiliza de...

Publicată de Salvamont Brașov pe Marţi, 11 aprilie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇