Instagram a primit o amendă record din cauza gestionării datelor despre copii

Instagram a primit o amendă record din cauza gestionării datelor despre copii

Autoritatea de reglementare a confidenţialităţii datelor din Irlanda a decis să aplice o amendă record de 405 milioane de euro (402 milioane de dolari) reţelei de socializare Instagram, în urma unei investigaţii privind gestionarea datelor despre copii.

Instagram intenţionează să conteste amenda, a declarat un purtător de cuvânt al companiei-părinte a Instagram, Meta Platforms, într-o declaraţie trimisă prin e-mail.

Investigaţia, care a început în 2020, s-a concentrat pe utilizatorii copii cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, cărora li s-a permis să opereze conturi de afaceri, ceea ce a facilitat publicarea numărului de telefon şi/sau a adresei de e-mail a utilizatorului, informează Reuters.

ADVERTISING

”Am adoptat decizia noastră finală vinerea trecută şi conţine o amendă de 405 milioane de euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisariatului pentru Protecţia Datelor (DPC) din Irlanda, autoritatea principală de reglementare a companiei-mamă a Instagram, Meta Platforms.

Detaliile complete ale deciziei vor fi publicate săptămâna viitoare.

Instagram şi-a actualizat setările în urmă cu peste un an şi de atunci a lansat noi funcţii pentru a menţine adolescenţii în siguranţă şi informaţiile lor private, a spus purtătorul de cuvânt al Meta.

ADVERTISING

Instagram nu este de acord cu modul în care a fost calculată amenda şi analizează cu atenţie decizia.

DPC reglementează Facebook, Apple, Google şi alţi giganţi ai tehnologiei datorită locaţiei sediului lor central al UE în Irlanda. Autoritatea a deschis zeci de investigaţii asupra companiilor Meta, inclusiv Facebook şi WhatsApp.

WhatsApp a fost amendată anul trecut cu o sumă record de 225 de milioane de euro, pentru că nu a respectat regulile UE privind datele în 2018.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇