Atenție la mesajele care cer resetarea parolei de Instagram

Atenție la mesajele care cer resetarea parolei de Instagram

Atenție la SMS-urile, mailurile sau mesajele primite pe social media care solicită resetarea parolei de Instagram, pentru că pot duce la pierderea accesului la cont.

Specialiștii Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) susțin că textul din SMS-urile, mailurile sau mesajele primite pe social media din surse necunoscute ori de la numere scurte, care cer autentificarea în contul de Instagram sau resetarea parolei, poate părea autentic, pentru că atacatorii încearcă să simuleze faptul că mesajul este transmis chiar de rețeaua socială.

Totuşi, Instagram nu folosește această metodă pentru resetarea parolei și nu va trimite niciodată mesaje text pentru acest lucru.

Singura modalitate prin care Instagram comunică este prin mailuri oficiale sau prin notificări direct din aplicație.

Accesarea link-ului de pe dispozitivul mobil pe care sunteți autentificat în aplicația de Instagram poate duce la pierderea accesului la cont, atacatorii având astfel posibilitatea de a schimba parola, avertizează DNSC.

Iată ce trebuie să faceţi:

-Evitați accesarea link-urilor din surse necunoscute!

-Activați autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram, deoarece acest strat suplimentar de securitate poate ajuta la reducerea șanselor de a avea contul compromis.

-Mențineți o soluție de securitate instalată pe dispozitiv! De multe ori, un antivirus ne poate salva din situații în care neatenția ar putea duce la compromiterea contului, a datelor sau a sistemului.

-În cazul în care ați căzut în capcană și ați pierdut accesul la cont, adresați-vă Centrului de Ajutor Instagram pentru recuperarea lui. Va trebui să efectuați pașii necesari pentru validarea identității.

Antrenați-vă pentru a detecta și evita astfel de amenințări în online. Puteți face acest lucru pe site-ul https://sigurantaonline.ro, acolo unde își pot testa abilitățile și îmbunătăți cunoștințele: https://quiz.sigurantaonline.ro/


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇