Facebook ar putea fi acuzată în SUA de încălcarea Legii concurenţei

Facebook ar putea fi acuzată în SUA de încălcarea Legii concurenţei

Facebook ar putea fi ţina unor acuzaţii privind încălcarea legii concurenţei cel mai devreme în luna noiembrie, potrivit unor patru surse citate de publicaţia Washington Post.

Reprezentanţi ai Comisiei Federale pentru Comerţ s-au întrunit joi, în privat, pentru a discuta despre o investigaţie, în timp ce procurori generali ai statelor, sub conducerea procurorului general din New York, Letitia James, au investigat compania pentru posibile riscuri de încălcare a reglementărilor referitoare la concurenţă.

ADVERTISING

Termenul de punere sub acuzare a Facebook ar putea fi modificat, potrivit publicaţiei, care a precizat că procurorii generali sunt în ultimele etape de pregătire a plângerii.

Facebook, Comisia Federală pentru Comerţ şi biroul Procurorului General al statului New York nu au fost disponibile pentru comentarii imediate.

ADVERTISING

Facebook a anunţat în august că directorul general Mark Zuckerberg a fost intervievat în timpul unei audieri la Comisia Federală pentru Comerţ, în cadrul investigaţiei antitrust a guvernului împotriva sa.

Facebook formează obiectul unor investigaţii similare ale Departamentului de Justiţie şi procurorilor generali ai statelor şi a anunţat anterior că anchetele se referă la achiziţii şi la practici de afaceri care implică ”servicii de socializare, publicitate digitală şi aplicaţii mobile sau online”.

ADVERTISING

În iulie 2019, Facebook a acceptat să plătească o amendă record de 5 miliarde de dolari pentru închiderea unei investigaţii separate a Comisiei Federale pentru Comerţ privind practicile companiei în domeniul confidenţialităţii datelor.

Citeste opiniile zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇