După interdicţia lui Trump, americanii permit din nou Huawei să cumpere cipuri pentru maşini

După interdicţia lui Trump, americanii permit din nou Huawei să cumpere cipuri pentru maşini

Oficialii americani au aprobat cererea de licență a companiei chineze Huawei, care permite să achiziționeze cipuri pentru componente auto.

Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume, a fost afectat de restricțiile comerciale impuse de administrația Trump asupra vânzării de cipuri și alte componente utilizate de companie pentru producția de smartphone-uri și alte produse.

Și administrația Biden a menținut aceste restricții de vânzare a cipurilor folosite în dezvoltarea tehnologiei 5G către Huawei.

ADVERTISING

Dar în ultimele săptămâni, SUA au acordat licențe care autorizează furnizorii să vândă către Huawei cipuri pentru componente auto, precum ecrane video și senzori, au declarat surse pentru Reuters.

Aceste aprobări de licențe vin în timp ce Huawei a început să își direcționeze activitatea către produse care sunt mai puțin susceptibile la interdicțiile comerciale din SUA.

Cipurile folosite pentru automobile nu sunt în general considerate componente sofisticate, aşa că au o posibilitate mai mare de aprobare din partea SUA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat despre licențe, un purtător de cuvânt al Departamentului de Comerț al SUA a spus că nu are voie să dezvăluie ce licențe au fost aprobate. Nici Huawei nu a vrut să comenteze pe acest subiect.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇