Avertizare pentru românii care pleacă în Grecia: Atenție unde introduceți datele personale!

Avertizare pentru românii care pleacă în Grecia: Atenție unde introduceți datele personale!

Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează românii care pleacă în Grecia să fie foarte atenți unde își introduc datele.

Asta în contextul în care turiștii sunt obligați să completeze un formular PLF la intrarea în țară. CERT-RO arată că deja există site-uri neoficiale care vor doar să colecteze datele călătorilor.

„Cei care călătoresc sau plănuiesc să se deplaseze în Grecia trebuie să fie atenți unde își introduc datele pentru generarea formularului necesar pentru intrarea în țară. Site-ul oficial, recomandat inclusiv de Ministerul Afacerilor Externe este https://travel.gov.gr.

Au apărut deja site-uri care pot profita de neatenția utilizatorului pentru a-i colecta date cu caracter personal sau date financiare, așa cum putem observa în imaginile de mai jos.

Evitați accesarea surselor neoficiale și nu furnizați date pe astfel de site-uri!”, atrag atenția specialiștii.

În plus, CERT-RO subliniază că, în niciun caz, turiștii nu trebuie să ofere datele de la card, pentru că formularul original nu cere așa ceva:

„Mai mult, în acest caz utilizatorului i s-au cerut inclusiv date de card, deși în mod normal formularul NU specifică necesitatea oferirii acestor detalii”. 

‼ Cei care călătoresc sau plănuiesc să se deplaseze în Grecia trebuie să fie atenți unde își introduc datele pentru...

Publicată de CERT-RO pe Joi, 22 iulie 2021

Citește și:

Iată și articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇