Apple a amenințat că va exclude Twitter din App Store

Apple a amenințat că va exclude Twitter din App Store

Apple a ameninţat că va exclude Twitter din App Store şi a oprit în mare parte reclamele pe Twitter, a anunţat Elon Musk.

Este cea mai cunoscută companie care a scos reclame de pe platforma de socializare, din cauza preocupărilor legate de politicile de moderare a conţinutului sub noul său proprietar.

Mişcarea aliniază producătorul de iPhone la o listă în creştere de companii, de la General Mills la producătorul de automobile de lux Audi of America, care au oprit sau întrerupt publicitatea pe Twitter de la cumpărarea acesteia de către miliardar, transmite Reuters.

”Apple a încetat în mare parte să mai facă reclame pe Twitter. Urăşte libertatea de exprimare în America?”, a scris Musk într-un tweet.

Mai târziu, el a etichetat contul de Twitter al directorului general al Apple, Tim Cook, într-un alt tweet, întrebând ”ce se întâmplă aici?”

Musk a spus ”da” ca răspuns la o întrebare a unui utilizator dacă Apple ameninţă prezenţa Twitter în App Store sau are cerinţe de moderare.

Apple nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Cea mai valoroasă companie din lume a cheltuit aproximativ 131.600 de dolari pe reclame pe Twitter între 10 noiembrie şi 16 noiembrie, în scădere de la 220.800 de dolari între 16 şi 22 octombrie, cu o săptămână înainte ca Musk să încheie acordul de preluare a Twitter, potrivit companiei de măsurare a reclamelor Pathmatics.

Musk a declarat la începutul acestei luni că Twitter a înregistrat o scădere ”masivă” a veniturilor şi a învinuit grupurile de activişti pentru presiuni exercitate asupra agenţilor de publicitate.

Vânzările de reclame reprezintă aproximativ 90% din veniturile Twitter.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇