Amazon concediază aproape 10.000 de angajați

Amazon concediază aproape 10.000 de angajați

Amazon urmează să concedieze aproximativ 10.000 de angajaţi din funcţii corporative şi tehnologice, începând cu această săptămână.

Restructurările ar fi cele mai mari din istoria companiei şi ar avea un impact în primul rând asupra diviziei de dispozitive a Amazon, diviziei de retail şi resurselor umane, potrivit unui articol publicat de New York Times şi citat de CNBC.

Disponibilizările raportate ar reprezenta mai puţin de 1% din forţa de muncă globală a Amazon şi 3% din angajaţii săi corporativi.

Informaţia a apărut după reducerea numărului de angajaţi la alte firme de tehnologie. Meta a anunţat săptămâna trecută concedierea a peste 13% din personalul său, sau peste 11.000 de angajaţi, iar Twitter şi-a concediat aproximativ jumătate din forţa de muncă în zilele următoare achiziţiei companiei de către Elon Musk, în valoare de 44 de miliarde de dolari.

Amazon a raportat 798.000 de angajaţi la sfârşitul lui 2019, dar avea 1,6 milioane de angajaţi cu normă întreagă şi cu normă parţială la 31 decembrie 2021, o creştere de 102%.

Sezonul cumpărăturilor de sărbători este critic pentru Amazon şi, de obicei, unul în care compania şi-a mărit numărul de angajaţi pentru a satisface cererea.

Dar Andy Jassy, ​​care a preluat funcţia de CEO în iulie 2021, a fost în regim de reducere a costurilor pentru a păstra numerarul, în timp ce compania se confruntă cu încetinirea vânzărilor şi cu o economie globală cu perspective negative.

Compania a anunţat deja planurile de a îngheţa angajările pentru roluri corporative în activitatea sa de retail.

Amazon a raportat în octombrie venituri dezamăgitoare pentru trimestrul trei, care i-au speriat pe investitori şi au făcut ca acţiunile să scadă cu peste 13%.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇